Dealer login Wachtwoord vergeten?
Home > Nieuws > De juiste grasmaaier voor jouw tuin vinden.

De juiste grasmaaier voor jouw tuin vinden.

In dit artikel helpen we je graag om de geknipte grasmaaier voor jouw tuin te vinden.

De juiste grasmaaier voor jouw tuin vinden

Belgen hebben niet alleen een baksteen in hun maag, een piekfijn onderhouden gazon staat ook vaak hoog op het verlanglijstje. En wie groene vingers heeft, weet dat je in je tuin het verschil maakt door het juiste materiaal voor de juiste klus te kiezen. In dit artikel helpen we je dan ook graag om de geknipte grasmaaier voor jouw tuin te vinden.

Soorten grasmachines

Makita beschikt over drie grote groepen grasmaaiers, die we onderverdelen op basis van hun aandrijving.

  • De nieuwste generatie grasmachines werken op accu. Ze blinken uit in bewegingsvrijheid omdat ze geen verlengsnoer hebben en meestal niet erg zwaar zijn. Bovendien veroorzaken ze geen geluidsoverlast. De meeste exemplaren zijn geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen. De accu grasmaaiers van Makita kunnen makkelijk een terreinoppervlakte van 300 tot 500 m² aan, afhankelijk van de maaibreedte: 38 of 43 centimeter.

  • Elektrische grasmaaiers zijn vergelijkbaar met grasmaaiers op accu, op een elektriciteitskabel na, waardoor je iets minder bewegingsvrijheid hebt. Met onze machines kun je tot 1000 m² maaien, afhankelijk van de maaibreedte: 33, 37 of 46 centimeter.

  • Er bestaan ook nog steeds grasmaaiers op benzine. Deze zijn zeer krachtig, maken veel lawaai, zijn redelijk zwaar en vereisen meer onderhoud. Het prijskaartje van dit soort grasmachines ligt vaak ook een stuk hoger. Daardoor zijn ze vooral interessant voor zeer grote tuinen.

Aandachtspunt voor grasmaaiers op accu

Voor een grasmaaier op accu is de autonomie zeer belangrijk. Daarom zit je bij Makita goed. Onze grasmaaiers werken op 2x18V Li-ion accu’s van topkwaliteit, wat je merkt aan de onovertroffen laadtijd van slechts 30 minuten. Met twee paar batterijen hoef je dus nooit stil te vallen. Bovendien passen onze accu’s ook op onze andere toestellen. En dan bedoelen we niet enkel op heggenscharen, grastrimmers of kettingzagen, ook de Makita powertools werken op dezelfde batterijen.

NIEUWS