Dealer login Wachtwoord vergeten?
Home > Nieuws > Prettig tuinieren

Prettig tuinieren

Met het juiste tuingereedschap is werken in je tuin een waar plezier!

Prettig tuinieren: dit tuingereedschap is onmisbaar

Met het juiste tuingereedschap is werken in je tuin een waar plezier. Met een set basisgereedschappen kom je al een heel eind, maar wie echt groene vingers heeft en het maximum uit zijn tuin wil halen, gebruikt gespecialiseerd tuingereedschap voor specifieke klusjes. We zetten er enkele op een rijtje.

De basics

Geen enkele tuinier kan zonder deze items:

  • spade (met recht blad)

  • schop (met rond blad)

  • handschopje

  • hark (tuinhark, gazonhark of multihark)

  • schoffel

    Let bij de aankoop van dit materiaal op de kwaliteit: in de regel gaat tuingereedschap uit gegoten ijzer langer mee dan gelast gereedschap.

Tools om te snoeien

Snoeien is cruciaal voor het onderhoud van je tuin. Een snoeischaar is dan ook onontbeerlijk. Voor struiken, heggen en kleine bomen heb je groter, gemotoriseerd tuingereedschap nodig.

Heggenscharen zijn verkrijgbaar met een benzinemotor of een elektrische motor. Daarnaast zijn er heggenscharen die op een accu werken.  

Heb je bomen te snoeien, dan doe je je voordeel met een snoeikettingzaag. Om vanaf de grond in de hoogte te werken, kies je het best voor een telescopische stokkettingzaag.

Het onderhoud van je gazon

Voor veel groenliefhebbers is hun gazon hét pronkstuk van hun tuin. Uiteraard is de keuze voor een efficiënte en comfortabele grasmaaier dan erg belangrijk.

Daarnaast wil je ook dat de randjes van je gazon er piekfijn uitzien. Met een grastrimmer is dat zo gepiept. Vergeet ten slotte niet om twee keer per jaar je gras te ontmossen en te verluchten met een verticuteermachine.

Ander handig tuingereedschap

Wil je jezelf zwaar spitwerk besparen, dan kun je de aanschaf van een tuinfrees overwegen. Om orde te scheppen in een woestenij van onkruid is een bosmaaier erg handig. En in de herfst ten slotte doe je zeker je voordeel met een bladblazer.

Wil je graag meer informatie over tuingereedschap? Neem gerust contact op met een Makita-dealer.

NIEUWS