Dealer login Wachtwoord vergeten?
Home > Nieuws > Veilig slijpen begint met een betrouwbare slijpschijf op accu

Veilig slijpen begint met een betrouwbare slijpschijf op accu

Ontdek de voordelen van slijpmachines op accu

 

Wie regelmatig met slijpmachines werkt, weet dat je dit gereedschap professioneel moet hanteren om ongevallen te vermijden. Zo doe je er altijd goed aan aangepaste veiligheidskledij te dragen en de juiste slijpschijven voor elke klus te gebruiken. Daarnaast helpt het om te kiezen voor extra betrouwbaar gereedschap. Ontdek de voordelen van slijpmachines op accu.

Veilig slijpen met de slijpers van Makita

Voor Makita is veiligheid een absolute prioriteit. Wanneer je beton of metaal wilt slijpen, werk je immers met gevaarlijke toestellen. In onze accumachines bouwen we daarom een aantal beveiligingssystemen elektronisch in:

  • Een dodemansschakelaar,die ervoor zorgt dat het gereedschap enkel werkt wanneer je de schakelaar ingedrukt houdt.

  • Heropstartbeveiliging, zodat het toestel niet vanzelf in werking treedt in het geval dat je het bij een lege accu vergat uit te schakelen.

  • Een motorrem,zodat de motor onmiddellijk stopt bij het loslaten van de schakelaar.

Ook onze gesnoerde toestellen hebben heropstartbeveiliging.

Gebruikscomfort en technologie gaan hand in hand

Makita wil je niet enkel veilig, maar ook comfortabel laten werken. Zo zetten we sterk in op antivibratietechnologie (AVT) om de trillingen van ons gereedschap drastisch te reduceren, en beschikken vrijwel al onze slijpmachines op accu over de zogenaamde ‘Soft Start’-functie, waardoor ze zonder schokken starten. Daardoor liggen onze toestellen aangenamer in de hand en kun je er langer op een comfortabele manier mee werken.

En we zetten niet alleen in op duurzaamheid voor de gebruiker. Onze toestellen zijn eveneens uitgerust met ‘eXtreme Protection Technology’ (XPT), waardoor we hun stof- en waterbestendigheid kunnen garanderen en hun levensduur aanzienlijk toeneemt.

Haakse slijpers op accu

Momenteel zijn de volgende haakse slijpers op accu beschikbaar:

NIEUWS